De Kruidenwei

Geitenkaas

Nooitgedacht

Iets ten zuiden van Rolde, in het plaatsje Nooitgedacht, ligt onze boerderij. Op 10 hectare houden we 150 melkgeiten. In het zomerseizoen grazen de geiten in het weiland achter de boerderij. Een deel wordt gebruikt voor het winnen van het voer voor de winter.

Behalve gras staat er een heel scala aan kruiden in het weiland. Vandaar onze bedrijfsnaam “de Kruidenwei”. Bovendien zijn de verschillende kruiden gezond voor de geiten, goed voor de melk en dus voor een lekkere kaas.

De veelkleurigheid van de geiten is het resultaat van een welgekozen combinatie van geitenrassen. Ons belangrijkste uitgangspunt daarbij is het fokken van een krachtige en duurzame kudde. We werken op onze eigen wijze, passend binnen de biologische landbouwmethode.

Werken met respect voor de aarde, plant, dier en mens is vanzelfsprekend als je verbonden bent met het geheel en leeft vanuit het hart. Het voeren van een bedrijf zien we dan ook als een voortdurend leerzaam en dynamisch proces. De uitdaging is om deze holistische visie vorm te geven in de praktijk van alle dag met al z’n mogelijkheden en beperkingen.

We vinden het een rijkdom om zowel geiten te houden als mooie boerenkazen te maken. De verbondenheid tussen het land, de boer en de consument wordt zo direkter en hechter.

More producers

See all producers